viernes, 25 de noviembre de 2011

PRIMERA FASE DE L’EIX CÍVIC: AV. TOMÀS GIMÉNEZ. TRAM: CTRA. COLLBLANC – ISABEL LA CATÒLICA – DOCTOR SOLANICH – IBÈRIA - PRIMAVERA

PRIMERA FASE DE L’EIX CÍVIC: AV. TOMÀS GIMÉNEZ. TRAM: CTRA. COLLBLANC – ISABEL LA CATÒLICA – DOCTOR SOLANICH – IBÈRIA - PRIMAVERA


Introducció

Aquest projecte respon a la primera fase de la realització de l’eix cívic de la part nord de l’Hospitalet de Llobregat, que té un recorregut des de la cruïlla de l’Av. Tomàs Giménez – Ctra. de Collblanc, baixant per tota l’Av. Tomàs Giménez fins a la rotonda de l’Av. Isabel la Catòlica i el carrer Dr. Ramon Solanich, enllaçant amb tot el carrer primavera fins a l’Av. Catalunya, que també està inclosa en l’eix en la seva totalitat.

Amb el Pla Integral La Florida – Pubilla Casas, l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat va decidir impulsar, revitalitzar i modernitzar aquests dos barris, millorant la qualitat de vida dels seus 75.000 habitants.

Al mes d’abril de 2006 es va presentar el pla a la III convocatòria de la Llei de Barris del govern de la Generalitat, obtenint l’adjudicació dels ajuts sol·licitats.

En el marc d’aquest pla es va plantejar el projecte de formar un eix cívic que connecti el barri de Pubilla Casas i el de la Florida a través de l’Avinguda Tomàs Gimènez, el carrer Primavera i l’Avinguda Catalunya.

Objecte de l’actuació

El projecte té com a objectiu el desenvolupament d’una part de l’eix cívic. L’àmbit té una superfície total de 32.594 m2, estant delimitat al nord per la Carretera de Collblanc, al sud pel carrer Aigües del Llobregat, per l’est pel sector Porta Nord i a l’oest pel pas soterrani de l’Avinguda d’Isabel la Catòlica. Aquest projecte inclou també la plaça Mare de Déu del Pilar i la plaça formada pels carrers Ibèria, Avinguda del Bosc i l’Avinguda de Miraflores.

Solució proposada

L’objectiu del projecte consisteix en formalitzar l’Eix Cívic de Tomàs Giménez i el carrer Primavera, que serveix per relligar els barris de Pubilla Casas i la Florida, de manera que serveixin de nova espina dorsal de l’espai públic que relligui els barris nord de la ciutat.

La proposta és millorar les condicions físiques de l’accessibilitat del conjunt, especialment el creuament de l’Av. Isabel la Catòlica i la reestructuració de la plaça Ibèria que actualment suposa un coll d’ampolla per la lliure circulació de vianants. També es volen millorar les condicions de continuïtat visual i de disseny per facilitar la comprensió de les dues bandes de la Plaça Mare de Déu del Pilar com un conjunt únic.

Complementàriament es dotarà al conjunt d’unes condicions d’urbanització millors, que fomentin l’ús de l’espai públic col·lectiu i permetin transformar l’eix en un recorregut diferent, dedicat al lleure i a l’espai enjardinat, que completi les funcions de caire comercial i d’equipaments que forma l’Avinguda Miraflores i l’Av. Josep Molins.

Es suprimiran totes les barreres arquitectòniques segons la llei 20/1991, així com es dotarà d’uns nous serveis d’enllumenat, clavegueram, arbrat, telecomunicacions i paviments.

La pavimentació serà de diferents tipus, destacant la part central de l’Av. Tomàs Gimènez, que serà de llosa de granit gris plom flamejada i la resta de voreres serà de panot hidràulic de quatre pastilles. La vorada també serà granítica gris plom flamejada.

S’optimitzarà l’enllumenat per evitar la contaminació lumínica i permetre una visió suficient i agradable tant per als vianants com per al trànsit rodat. Es col·locarà un model integrat en tota la urbanització.

Es preveu també una recollida més unificada i selectiva dels residus de la zona a executar.

La jardineria preveu noves tipologies d’arbrat, entre les que destaquen la Sophora Japonica Piramidalis i la Tabebuia Chrysanta al tram central de l’Av. Tomàs Gimènez.

El termini d’execució de les obres serà de 7 mesos.
El pressupost assignat per a l’execució d’aquestes obres és de 4.645.897,39 € (IVA inclòs), cofinançat al 50 % per la llei de Barris de la Generalitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario